17-arige-korekort

Nye muligheder for kørekort til 17-årige - til bil.

Der er nok ingen som det er gået næsen forbi at det er blevet godkendt at 17-årige kan begynde at tage kørekort, i starten som en 3-årige forsøgs ordning, dog omfatter dette nogle begrænsninger i forhold til de nuværende regler omkring et kørekort.

Loven er godkendt

Loven som omhandler de 17-årige og deres muligheder for at få kørekort, blev godkendt i tidligere i 2016, men der var ikke nogen start dato sat på.
Dette var først blevet sat til Oktober 2016, men da vi nåede Oktober var der ikke kommet mere i sagen.

For det viser sig at selvom loven er godkendt, så er de praktiske regler og struktur på hvordan det skal indføres ikke blevet fastlagt.

Hvornår går det i luften?

Vi ville ønske at vi viste det, men som det ser ud til nu, så har Rådet for Sikker Trafik ikke en dato endnu, men mener at være klar i Januar 2017.

Hvad må man, med et kørekort når man er 17 år?

Ifølge FDM og Aalborg Universitet, kommer reglerne til at se således ud.

  • 17-årige bilister skal ledsages af en voksen, som er mindst 30 år gammel, med kørekort og mindst 10 års erfaring som bilist.
  • Den voksne ledsager må ikke selv have fået hverken betinget eller ubetinget frakendt sit kørekort i løbet af en tiårig periode.
  • Den voksne ledsager skal selv være i stand til at køre bil og må altså ikke være beruset.
  • 17-årige skal, lige som 18-årige skal det i dag, have bestået både teori og praksis, inden de kan få deres kørekort udleveret.
  • De unge vil kunne begynde at tage kørekort tre måneder før, de fylder 17.
  • Aldersgrænsen for knallertkørekort bliver ligeledes sænket fra 16 til 15 år.

Kilder: Aalborg Universitet og FDM.

Det kan nævnes at knallertkørekorts ordningen allerede er i gang.

Vi følger naturligvis meget nøje, og håber at vi kan fejre det nye år, men et nyt hold på listen til jer som venter på at denne ordning træder i kraft.

Share the Post